5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına peklik dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda gestaltdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve isim yaşamını omurga yer, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Bir binada kullanılan eş merdivenlerden yangın ve diğer ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri vesair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir konstrüksiyondadır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki eş saykaloriı aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların sayısı da insanların çokluğuna bakılırsa olanaklı olduğunca arttırılmalıdır.

Binalarda kâin yangın kapıları ve anne bapların huzurı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik anında kapının haydi haydi açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yıprak kuruluşlarda ve yangın merdiveni meydanı az olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın Yangın Merdiveni Kapısı alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen mekanizma sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

1 mm veya elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak çok henüz uz ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil fiyatı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın fiyatı da 4000 TL den temellamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve ifade ile belirlenir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz aldatmaınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini fail layihamcıdan çdüzenışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları göre hareket etmesi ve mukteza çtuzakışmaların da buna gereğince dokumalması gerekmektedir.

Bu anlamda yangın merdivenleri önemli anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

İmal edildikleri malzemelerin birlik abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this page